Iets over de schrijver …

Dag bezoeker,

Mijn naam is D.C. Dibbits. Nou ja, eigenlijk is dat niet mijn echte naam, maar gebruik ik een pseudoniem zoals dat heet.

Waarom? Nou, ik vond deze naam op de cover van een boek beter klinken dan mijn eigen naam. Bovendien, nieuwe ronde, nieuwe kansen… nieuwe naam.

Bart Zonderland en de geheimen van het Donkerwold is eerder uitgegeven, maar hoewel verhaallijnen, personages en andere verhaal elementen niet zijn veranderd, is er wel genoeg veranderd om te spreken van een ander boek.

Ik ben een ouderwetse, beschrijvende verteller. Soms beschrijf ik wel eens teveel. Zonder dat ik het in de gaten heb ontstaan er dan overbodige zinnen of beschrijvingen die niet veel aan het verhaal toevoegen, maar wel de vaart eruit halen. Ik had de deskundige blik van mensen uit de boekenwereld nodig om me te vertellen dat het anders moest en kon. We zullen het maar niet over de vele spelling en grammatica fouten hebben die er te vinden waren. Ik ben gaan schrappen en gaan herschrijven. Tot mijn verbazing verdween de ene na de andere pagina. Oei, er blijft niets van over! Dat het uiteindelijk wel mee bleek te vallen bewijst dit hernieuwde boek.

Deze nieuwe Bart Zonderland is in alle opzichten beter dan mijn eerste uitgave. Het is hetzelfde verhaal, maar krachtiger en met meer vaart en minder fouten. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar, maar ik denk dat iemand die wat jonger is en al goed kan lezen, zich er ook prima mee kan redden.

Waar Bart Zonderland en de geheimen van het Donkerwold over gaat kun je op een andere pagina van deze site vinden. Ik kan je hier wel iets vertellen over de volgende avonturen van Bart die er aan zitten te komen. Het is mijn bedoeling dat er minstens twee boeken over Bart en zijn vrienden bijkomen. Daarvan heb ik er één grotendeels af, maar moet nog helemaal worden nagekeken. Deze boeken zijn een vervolg op wat Bart in het eerste deel allemaal heeft meegemaakt. En als je denkt dat het allemaal niet geheimzinniger of spannender kan… ik waarschuw je alvast. Dat kan het wel!

Toen ik bezig was met het schrijven van het tweede deel kwamen de meest ingewikkelde en fantastische ideeën in me op. Maar daarmee maakte ik het soms zo moeilijk dat ik er in vast liep en moest besluiten om het wéér anders te doen. Uiteindelijk is het toch gelukt om iets moois af te leveren en als je van het eerste deel hebt genoten weet ik zeker dat je het tweede deel minstens even leuk zult vinden.